RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Advocaat: verdachte Veenendaalse schietpartij slachtoffer van malafide stoffeerders

VEENENDAAL - De verdachte van een schietpartij in Veenendaal, waarbij een zwaargewonde viel, is eigenlijk het slachtoffer. Dat stelt zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers. Een groep malafide meubelstoffeerders uit het noorden des lands zou hem de schuld in de schoenen proberen te schuiven. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van poging tot moord en poging tot doodslag.

Op maandagmiddag 2 december werd een 51-jarige man uit Emmen met schotwonden aangetroffen bij het Esso-tankstation aan de Rondweg-Oost in Veenendaal. Hij zou op de Cuneraweg ter hoogte van de Brinkersteeg zijn beschoten door de 52-jarige Veenendaler J. van O., met wie hij een zakelijk conflict had. De Veenendaler zou ook nog meerdere keren hebben gevuurd in de richting van de vader van het slachtoffer.

Maar volgens advocaat Kuijpers was zijn cliŽnt juist degene geweest die werd beschoten door iemand uit het gezelschap van het slachtoffer. Hij zou opzij zijn gesprongen toen het wapen op hem werd gericht en de man uit Emmen zou vervolgens per ongeluk geraakt zijn.

MEUBELSTOFFEERDERS
Volgens Kuijpers wilde zijn cliŽnt verhaal halen bij de Emmenaar, omdat hij ontevreden was over de manier waarop die zijn meubels had gestoffeerd. Daar zou hij enkele duizenden euro's voor hebben betaald, maar de bekleding kwam binnen de kortste keren los. Toen hij met de man uit Emmen afsprak, kwam die samen met zes anderen, onder wie een aantal familieleden.

Tijdens de woordenwisseling die ontstond, heeft iemand uit die groep geschoten, zegt de advocaat. Er zou ook iemand uit dat gezelschap voldoen aan het signalement dat een getuige van de schutter heeft gegeven. Verder zou slechts een enkel kruitdeeltje op de hand en broek van de verdachte zijn aangetroffen. Als de Veenendaler zelf had geschoten, hadden er volgens zijn raadsman veel meer kruitsporen op zijn hand en kleding moeten zitten. Het wapen waarmee is geschoten, is overigens niet teruggevonden.

PARKINSON
De verdachte wordt omschreven als een eenvoudige man met een slechte gezondheid. Hij lijdt aan de ziekte van Parkinson en heeft psychische problemen. De Veenendaler zit daarom in voorarrest in een instelling met speciale voorzieningen in Zeist. De rechtbank besloot vandaag om hem te laten onderzoeken door een neuroloog en een psycholoog voor de zaak verder gaat. Ook moeten er nog extra getuigen worden gehoord.

Een verzoek om de verdachte het proces in vrijheid af te laten wachten, wees de rechtbank vanwege de ernstige verdenkingen af. In augustus is er opnieuw een tussenzitting in de zaak. De inhoudelijke behandeling staat gepland voor 8 oktober.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -