RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeente Utrecht gaat gedrukte versie Straatnieuws niet redden

UTRECHT - De gemeente Utrecht is niet van plan ervoor te zorgen dat de gedrukte versie van daklozenkrant Straatnieuws kan blijven bestaan. Dat liet wethouder Maarten van Ooijen (ChristenUnie) vanmiddag weten tijdens het wekelijkse vragenuur. Hij gaf daarmee antwoord op vragen van diverse partijen uit de gemeenteraad.

Wethouder Van Ooijen liet wel weten het blad belangrijk te vinden: "Straatnieuws is een belangrijk medium met grote historische en symbolische waarde." En dus vindt hij het belangrijk dat er een volwaardig alternatief komt, maar dat wordt geen papieren versie. Van Ooijen: "De kans is minimaal dat de krant in gedrukte vorm blijft bestaan."

NIET RENDABEL
Het blad zit al tijden in zwaar weer. Het aantal verkopers loopt terug, waarmee ook de oplage steeds verder daalt. De exploitatie van het blad is daardoor niet meer rendabel. De maatregelen vanwege corona bleken de doodsteek, de leiding van het blad trok de stekker er uit.

Van Ooijen gaf aan dat ver voor het begin van de crisis als gesprekken gaande waren over een duurzame toekomst voor Straatnieuws. Daarbij is gekeken naar een abonnementsstructuur, maar dat leek niet haalbaar. Bovendien is dan de rol van de verkopers bij het project gering.

Er wordt nu samen met de uitgeverij en de gemeente gekeken naar een online-platform. Dat moet een volwaardig alternatief zijn voor de verkopers. De wethouder deed tijdens het vragenuur wel een oproep: ook anderen in de stad zouden een rol moeten nemen bij het redden van Straatnieuws.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -