Gemeente Utrecht gaat in gesprek met bewoners Springweg over fietsklemmen

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat op korte termijn in gesprek met de bewoners van de Springweg. Die voelen zich overvallen door een besluit om zogenoemde fietsnietjes naar hun deel van de straat te verplaatsen. Wethouder Klaas Verschuure (D66) gaf aan niet verwacht te hebben dat er verzet zou zijn tegen de verplaatsing.
De fietsbeugels staan bij de achteringang van hotel-restaurant Karel V. Die wil zijn ingang verfraaien en de fietsnietjes passen niet in dat beeld. Een klein stuk verderop in de straat is een blinde muur. Die muur leek ideaal als nieuwe plek voor de nietjes. Maar daar denken de bewoners anders over.

WEERSTAND

Raadslid Bülent Isik (PvdA) wilde tijdens het vragenuur van de gemeenteraad weten hoe het kon dat de bewoners werden overvallen door de plannen. Verschuure gaf aan niet gerekend te hebben op verzet tegen de verplaatsing.
"We schatten in dat het verplaatsen van de nietjes tot weinig weerstand zou leiden. Gelet op de consternatie die is ontstaan, is het wel duidelijk dat dat niet het geval is." De nietjes zijn inmiddels verwijderd. Ze zouden direct herplaatst worden, maar dat is niet gebeurd. Dat werd eerder al bekend.
Verschuure geeft aan eerst in gesprek te willen met de bewoners. Maar wat hem betreft is de nieuwe locatie op de Springweg nog niet definitief van tafel. "We zullen de diverse locaties gaan afwegen," zei de wethouder. Hij meldde dat de bewoners inmiddels een uitnodiging hebben gekregen voor een gesprek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.