RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Forse uitbreiding van voetgangersgebied in binnenstad Utrecht

UTRECHT - De Utrechtse binnenstad wordt voor een flink groter deel auto- en fietsvrij. Auto's en fietsers zijn niet meer welkom op delen van de Oudegracht, de Zadel- en Servetstraat rond de Neude en het stadhuis. De uitbreiding moet tijdelijk zijn en is bedoeld om in het centrum meer ruimte te creŽren in verband met corona.

Het betekent dat er ook parkeerplaatsen gaan verdwijnen, onder andere op de Oudegracht. Ook fietsers zijn niet meer welkom in de binnenstad. Om fietsers tegemoet te komen, worden er extra stallingen gecreŽerd aan de rand van het voetgangersgebied. Automobilisten die hun parkeerplek verliezen, mogen hun auto gaan neerzetten in een van de parkeergarages van de gemeente, bijvoorbeeld bij Station Vaartsche Rijn.

De gemeenteraad deed vanavond het verzoek aan het college om dit te gaan realiseren. Wethouder Lot van Hooijdonk antwoordde dat ze al met een dergelijk plan bezig was. In verband met corona is er een grotere behoefte aan openbare ruimte, bijvoorbeeld omdat mensen meer afstand van elkaar moeten houden. Maar ook de horeca wil meer ruimte voor terrassen.

De maatregelen om een groot deel van de binnenstad auto- en fietsvrij te maken moeten over twee weken ingaan. Wethouder Van Hooijdonk denkt enkele weken nodig te hebben om alles uit te werken en voor te bereiden.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -