19-jarige man omgekomen bij zwaar ongeluk door spookrijder op A12 bij Maarsbergen

© Menno Bausch
MAARSBERGEN - Bij een botsing tussen twee auto's op de A12 bij Maarsbergen is vanochtend een 19-jarige man om het leven gekomen. Een andere inzittende van dezelfde auto raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak is vermoedelijk een spookrijder, ook deze persoon raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Hij is aangehouden.
Het ongeluk gebeurde rond 04.30. Getuigen belden de politie dat ze een spookrijder op een andere auto hadden zien botsen. De weg werd afgezet en hulpdiensten kwamen ter plaatse. Een traumahelikopter landde op de snelweg om hulp te bieden.
De man van 19 bleek bij aankomst van de hulpdiensten dodelijk gewond te zijn geraakt. Het gaat om een inwoner van Ede. De andere twee betrokkenen bleken ernstige verwondingen te hebben en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De man die in de verkeerde richting reed, is volgens de politie een 29-jarige Almeloër. Hij is aangehouden maar er wordt nog onderzocht wat er nu precies is gebeurd.
Door het ongeluk en het onderzoek wat daar op volgde, was de snelweg een tijd afgesloten. Dat veroorzaakte flinke files. In de loop van de ochtend is de weg weer vrijgegeven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.