RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Renovatie N224 bij Renswoude van start: 'Bijna iedereen is hier weleens van z'n sokken gereden'

1/2
RENSWOUDE - Bij Renswoude is de renovatie van de N224/Dorpsstraat deze week van start gegaan. Het gaat om een groot project dat in ieder geval tot eind augustus gaat duren. Met tal van maatregelen is het vooral de bedoeling dat de weg ook een stuk veiliger wordt.

"Er gebeuren hier heel veel ongelukken en bijna ongelukken", zegt wethouder Marieke Teunissen. "Ik denk dat bijna iedereen in Renswoude hier weleens van zijn sokken is gereden", zegt ze over de belangrijke weg die midden door het dorp loopt. Zo vond er vorig jaar nog een dodelijk ongeluk plaats waarbij een voetganger werd geschept door een auto.

VERLICHTING
De provincie Utrecht is verantwoordelijk voor het opknappen van de weg. Vooral de veiligheid krijgt dan ook de nodige aandacht, zegt Wim Dekker van de provincie. "Voetgangersoversteekplaatsen worden beter zichtbaar gemaakt." Wat verder uit het dorp wordt ook de berm verhard. "Dat is ook om de verkeersveiligheid te verbeteren zodat auto's die per ongeluk in de berm sturen daar weer veilig uit kunnen komen", zegt Dekker.

Wethouder Teunissen bij Radio M Utrecht: "Het blijft natuurlijk een gevaarlijke weg"


RONDWEG
Een bewoner denkt dat de aanpassingen een stap vooruit zijn. "Zoveel ongelukken als hier al niet gebeurd zijn", mijmert hij. Al zou hij liever een nog rigoureuzere oplossing zien. "Het is jammer dat er geen rondweg komt."

Dat is wethouder Teunissen met hem eens, een rondweg zou de ideale oplossing zijn om het drukke verkeer om Renswoude heen te leiden. "Maar we zijn realistisch genoeg om te zien dat dat er voorlopig niet inzit", doelt zij onder meer op de hoge kosten.

GEVAARLIJK
Wat dat betreft is het straks ook met alle aanpassingen nog steeds opletten geblazen. "Het blijft natuurlijk een gevaarlijke weg, daar moeten we ook eerlijk in zijn. Het is een drukke en brede weg die ons dorp doorkruist."

De renovatie van de N224/Dorpsstraat is onderverdeeld in elf fases, waarbij steeds een ander gedeelte van de weg aan de beurt is. De werkzaamheden vinden voor een groot deel 's avonds en in het weekend plaats. Vanaf half juli en begin augustus worden enkele grote delen van de weg voor een paar weken afgesloten. Kijk voor meer informatie op de site van de provincie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -