Staatssecretaris Blokhuis bezoekt GGD in Amersfoort: 'We moeten mensen niet overvragen'

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
AMERSFOORT - Er zijn nog weinig aanmeldingen van mensen die zich bij de GGD regio Utrecht willen laten testen op het coronavirus. Dat bleek vanmorgen tijdens een bezoek van staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid aan een consultatiebureau van de gezondheidsdienst in Amersfoort.
Wel zijn er zorgen bij de medewerkers over wat er nodig is als er straks sprake blijkt te zijn van een tweede golf van besmettingen. Blokhuis was onder de indruk van wat er de afgelopen periode allemaal door is gegaan bij de GGD. Dat heeft ook de nodige extra uren gekost van het personeel. Juist daarom vindt Blokhuis het van belang dat er in politiek Den Haag goed nagedacht wordt over hoe het testen georganiseerd wordt. "We moeten mensen niet overvragen."
Staatssecretaris Blokhuis neemt via beeldbellen een digitaal consult af.
Staatssecretaris Blokhuis neemt via beeldbellen een digitaal consult af. © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
Tijdens het werkbezoek nam de staatssecretaris ook een digitaal consult af. Via beelbellen sprak hij met een moeder die aangaf tevreden te zijn over de kwaliteit van de zorg. De geprekken vinden vanwege het coronavirus zoveel mogelijk plaats via beeldbellen zodat het bezoek op het consulatiebureau zo kort mogelijk is.
Iedereen die klachten heeft kan vanaf 1 juni getest worden bij de GGD. Er moet wel sprake zijn van lichte klachten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.