RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

RIVM: Drie personen in provincie overleden aan corona

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht is sinds gisteren van drie mensen melding gemaakt dat ze zijn overleden aan COVID-19. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen (geweest) is gestegen naar 870, dat is één meer dan gisteren.

Ook gisteren waren er drie doden te betreuren, de twee dagen daarvoor werden er geen slachtoffers in de provincie gemeld. Het totaal aantal doden staat nu op 408. Hieronder zie je het verloop van het aantal ziekenhuis opnames en doden per gemeente.

In heel Nederland zijn sinds gisteren 28 mensen overleden aan COVID-19, in totaal zijn er nu 5931 doden door corona. Het aantal ziekenhuisopnames is gestegen met 9 naar 11.722 en in totaal zijn er 46.126 mensen positief getest op het virus, 176 meer dan gisteren.

Bij deze cijfers moet rekening gehouden worden met het feit dat er vertraging zit tussen de dag van de ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt. Ook ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger: niet iedereen wordt getest.

INTENSIVE CARE
Op de intensive care liggen nog 180 coronapatiënten. Dat zijn er twee minder dan donderdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

"De overallbezetting op de ic neemt momenteel maar langzaam af. Maar het aantal Covid-opnames buiten de ic daalt vrij snel", merkt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg bij de cijfers op.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -