Eindelijk weer boeken te leen in Montfoort

Wethouder Yolan Koster reikt eerste boeken uit
Wethouder Yolan Koster reikt eerste boeken uit © Bibliotheek Het Groene Hart en SWOM
MONTFOORT - De eerste stap naar de terugkeer van een bibliotheek in Montfoort en Linschoten is vandaag gezet. Wethouder Yolan Koster heeft de eerste tassen met boeken uitgedeeld aan leden van de bibliotheek in het DoeMeeHuis in Montfoort.
Er is lang gewacht op de bibliotheek. In 2015 verdween die door bezuinigingen. Inwoners van de gemeenten Montfoort en Linschoten wilden hun bieb graag terug. Dat duurde door omstandigheden langer dan gehoopt. Zo stapte de verantwoordelijk wethouder Jocko Rensen vorig jaar op en was er discussie over de financiën.
Nu is er een begin gemaakt, met een afhaal- en bezorgbieb in Montfoort. Uiteindelijk moet Het Huis van Ervaring, zoals de bibliotheek gaat heten, meer worden dan een plaats waar boeken kunnen worden geleend. Het is de bedoeling dat het behalve een bibliotheek en huiskamer ook een plek kan zijn waar ervaring wordt gedeeld, bijvoorbeeld in de vorm van taallessen en onderwijsondersteuning.
Vooralsnog zijn bibliotheek Het Groene Hart, Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort/Linschoten (SWOM) en de gemeente betrokken bij de bieb, in de toekomst is het de bedoeling dat meer partners zich aansluiten.

ZWAAR WEER

Om zo'n Huis van Ervaring in stand te houden, is geld nodig. De gemeenteraad is voorlopig akkoord gegaan met een financiering voor twee jaar, maar om het concept in stand te houden is structurele financiering nodig. De gemeente Montfoort verkeert financieel in zwaar weer, de raad moet straks beslissen of er überhaupt geld is op structurele basis. Wethouder Yolan Koster komt dit najaar met een financieringsvoorstel.
Over de definitieve locatie van Het Huis van Ervaring is ook nog geen knoop doorgehakt. Dat moet volgend jaar worden besloten.
Vooralsnog bestaat de bibliotheek uit de AfhaalBieb, BezorgBieb, digitaal aanbod en telefonische vraagbaak. Bestelde boeken kunnen vanaf 5 juni opgehaald worden in het DoeMeeHuis in Montfoort en vanaf 15 juni in het DoeMeeHuis in Linschoten.
Wethouder Yolan Koster reikt eerste boeken uit
Wethouder Yolan Koster reikt eerste boeken uit © Bibliotheek Het Groene Hart en SWOM

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.