RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Miljoenen voor Utrecht in strijd tegen dakloosheid

UTRECHT - Utrecht krijgt 22,4 miljoen euro van het Rijk om dakloosheid in de stad en regio fors terug te dringen. Samen met onder meer regiogemeenten gaat de stad aan de slag om 200 woonplekken te realiseren.

De gemeente zegt dat door de toenemende druk op de daklozenopvang en de stijgende wachtlijsten bij vervolgvoorzieningen mensen lang moeten wachten totdat zij in aanmerking komen voor een eigen woning. Het plan 'Living Lab, Eerst een Thuis' geeft mensen die dakloos dreigen te raken of dakloos zijn een stabiele woonplek als eerste stap in het werken aan een nieuwe start.

Wethouder Maarten van Ooijen is ''zeer verheugd'' met het geld. ''De komende periode gaan we vol energie Ún met de ervaringen en inzichten vanuit Housing First samen met de U16 gemeenten aan de slag om de druk op de opvang te verminderen en de terugval naar dakloosheid te voorkomen.''


De 22,4 miljoen euro zijn vooralsnog bestemd voor een periode van anderhalf jaar. In totaal heeft het Rijk landelijk 200 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de aanpak van dakloosheid.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -