RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meteorologische zomer start met zonnig en warm weer

PROVINCIE UTRECHT - De meteorologische zomer start maandag, Tweede Pinksterdag, met echt zomers weer. Volgens Weeronline schijnt de zon uitbundig en wordt het in de provincie Utrecht rond de 25 graden.

Dinsdag en woensdag wordt het waarschijnlijk zelfs nog net iets warmer. Vanaf donderdag lijkt het gedaan met het zomerse weer. De wind draait die dag naar het westen tot noordwesten en daarbij gaat de temperatuur ook omlaag. Het wordt dan 18-23 graden.

Door het warme weer de komende dagen belooft het druk te worden bij recreatiegebieden. Burgemeesters in de provincie roepen de bezoekers daarbij op om hun "gezond verstand te gebruiken" en drukte te vermijden.

De recreatiegebieden worden niet preventief gesloten om drukte te voorkomen. Wel kunnen onder meer parkeerplaatsen worden afgesloten als het te vol wordt.

De meteorologische zomer is elk jaar van 1 juni tot 1 september en start dit jaar dus op Pinkstermaandag.De astronomische zomer hangt af van de stand van de zon en begint dit jaar op zaterdag 20 juni om 23.43 uur. De astronomische zomer eindigt op 22 september om 15.30 uur.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -