RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grote trambaanvernieuwing van start: geen trams maar bussen naar Nieuwegein

1/2
NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - De vernieuwing van de trambaan in IJsselstein en Nieuwegein is vandaag begonnen. Daardoor rijden er in ieder geval 20 augustus bussen in plaats van trams op het traject. De tramlijn tussen de haltes Jaarbeursplein en P+R Westraven blijft wel in gebruik tot 4 juli, maar ligt daarna ook stil.

In drie maanden moet de complete trambaan, de 23 haltes en de bovenleiding worden vernieuwd. Op het traject komen nieuwe trams te rijden die een veel lagere uitstap hebben dan de huidige trams. De trams zijn van hetzelfde type als dat nu op de Uithoflijn rijdt.

MINDER STORINGSGEVOELIG
Ron van Dopperen van de provincie Utrecht denkt dat de reiziger nu even moet afzien, maar er straks behoorlijk op vooruit gaat. "De nieuwe trams hebben zich al behoorlijk bewezen op de Uithoflijn. Ze zijn veel minder storingsgevoelig dan de oude trams."

In april werden er al voorbereidende werkzaamheden voor de vernieuwing. Doordat het werk aangepast moest worden vanwege de coronamaatregelen, zijn die werkzaamheden iets uitgelopen. Zo kon er alleen in kleinere groepen worden gewerkt en werd er ook extra materieel ingehuurd.

Ron van Dopperen op Radio M Utrecht: "De nieuwe trams hebben zich behoorlijk bewezen"


UITDAGING
Of alle werkzaamheden voor eind augustus zijn afgerond, durft Van Dopperen nog niet te zeggen. "Dat wordt echt een uitdaging", doelt hij op de nog altijd geldende coronamaatregelen.

Bijkomend probleem is dat ook de fabriek in Spanje waar de nieuwe trams worden gemaakt twee maanden heeft stilgelegen. "Het zou kunnen dat we iets extra tijd nodig hebben om de klus te kunnen klaren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -