Politie betrapt rijdende automobilist met imitatie-sirene in Amersfoort

© Facebook politie Amersfoort
AMERSFOORT - In Amersfoort is een man opgepakt omdat hij in zijn auto een imitatie-sirene had zitten. De man reed in zijn kleine zwarte auto op de Stadsring toen agenten hem opmerkten.
Toen ze de man naderden, liet hij net een imitatiegeluid van een sirene horen. "Het is niet toegestaan om dergelijke geluidssignalen te voeren op de openbare weg en de agent besloot een stopteken te geven aan de bestuurder", aldus de politie op Facebook.

OP DE VLUCHT

De man negeerde dit stopteken en ging er vandoor.Uiteindelijk vonden boa's van de gemeente Amersfoort de man terug en werd samen met de politie de auto grondig onderzocht.
"Tijdens deze controle vonden de agenten in de auto de imitatie-kit wat een sirenegeluid kan produceren. Tevens vonden de agenten een laserpen, een zakmes en een taser. Een taser mag men niet in het bezit hebben, behalve personeel van de politie dat door de minister is aangewezen om een taser te dragen. Ook de laserpen was dusdanig krachtig dat men dit niet in het bezit mag hebben", aldus de politie in het bericht op Facebook.
De politie is bezig met nader onderzoek. De man is aangehouden voor het overtreden van de wet wapens en munitie en zit vast op het bureau.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.