Kort nieuws: Lunchcafe Abrona in Wijk.

BAARN - Het Molenhuis in Wijk bij Duurstede krijgt een nieuwe bestemming. Zorginstelling Abrona opent volgende maand een lunchcafé, dat gerund wordt door gehandicapten.
Dat is de 13de horecazaak van Abrona in onze regio. Het Molenhuis van de molen Rijn en Lek is onlangs gerestaureerd en met het café en een winkeltje komt er weer leven in de brouwerij.
* Baarn heeft een begin gemaakt met de renovatie van sportpark Ter Eem. Als eerste daad worden de bosplantsoenen opgeknapt. Het hele renovatieplan wordt in verschillende fases uitgevoerd en moet in 2015 klaar zijn. Dan liggen er onder meer twee kunstgrasvelden voor voetbal en een voor hockey. De totale kosten bedragen bijna twee miljoen euro.
* De Burger Partij Amersfoort wil zo snel mogelijk bezuiningen doorvoeren. De verslechterende economie vraagt om een snelle en creatieve aanpak, zegt fractievoorzitter Van Wegen.
Zo kan de viering van het 750-jarig bestaan versoberd worden en de bouw van het cultureel centrum op de lange baan geschoven. Verder wil de lokale partij een crisismanager aanstellen om de problemen bij bouwbedrijven te onderzoeken.
* Leerlingen van twee Utrechtse middelbare scholen hebben een alternatief ontwerp gemaakt voor het toekomstige stationsgebied. Het was geen protest, maar een educatief project van architectuurcentrum Aorta, de NS en de gemeente.
* In Nieuwegein zijn twee jonge brandstichtertjes aangehouden. De pubers van 10 en 12 probeerden op de Accordeonlaan een kliko in de brand te steken, maar werden gezien door een bewoner. Die kon de politie naar de jongens leiden.
* Het AJO Jeugd Symfonie Orkest Provincie Utrecht is het beste jeugdorkest van Nederland. In de finale in Rotterdam won dirigent Rolf Buijs met zijn orkest het Nationaal Concours. De hoofdprijs bestaat uit een cheque van 15.000 euro, die gebruikt moet worden voor kwaliteitsverbetering.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.