RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerste 'normale' ochtendspits met mondkapjes in de trein rustig verlopen op Utrecht Centraal

1/4
PROVINCIE UTRECHT - De reizigers op Utrecht Centraal hebben zich tijdens de eerste reguliere ochtendspits goed aangepast aan de nieuwe regels, zo lijkt het. Voor het eerst sinds de coronacrisis reden de treinen vanmorgen grotendeels weer volgens dienstregeling, maar dat leidde nergens tot problemen.

Sinds gisteren zijn mondkapjes verplicht in het OV. Daarnaast zijn op stations en in de trein allerlei veiligheidsmaatregelen genomen. Zo hangen overal stickers met instructies als 'houd rechts' en 'houd afstand'. Bij de roltrappen naar de perrons zijn gele NS-stickers te zien met daarop 'mondkapje' en 'houd vier treden afstand'. Daarnaast wordt geregeld omgeroepen om afstand te houden en een mondkapje te dragen.

Bij ov-reizen is een mondkapje dragen nu verplicht


Volgens een hoofdconducteur houden de reizigers zich over het algemeen goed aan de nieuwe regels. "Een enkeling heeft wel een mondkapje bij zich maar vergeet 'm op te zetten. Maar dat is gewoon even wennen. Het is rustig en iedereen houdt goed afstand."

Verslaggever Robert Jan Booij in gesprek met een hoofdconducteur


Verslaggever Robert Jan Booij in gesprek met reizigers


Bij machines waar je een treinkaartje kunt aanschaffen, is de middelste uitgeschakeld. Op die manier kan er ook tijdens het kopen van een treinkaartje afstand worden gehouden. Op elke winkel in de hal hangt een papiertje met daarop het maximaal aantal toegestane klanten.

"Het is wel warm met zo'n mondkapje", merkt een reiziger op. "Maar ik denk dat het wel werkt. Ik heb al corona gehad, dus het zal voor mij niet zo uitmaken. Maar ik denk dat het uiteindelijk een goede oplossing is zo. Zeker als iedereen een mondkapje draagt. Dan verspreid je niets en adem je niets in. Dubbele bescherming dus."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -