RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraf en langdurig contactverbod voor afperser Vleutense

VLEUTEN - De 39-jarige Abdel A. moet vijftien maanden de cel in voor het langdurig afpersen van een vrouw uit Vleuten. Ook is hem een contactverbod van drie jaar opgelegd.

De man kwam via Facebook in contact met de vrouw waaruit in eerste instantie een leuke vriendschap uit ontstond. Dat veranderde toen ze op zijn verzoek pikante foto's naar hem stuurde. Hij wilde vervolgens ook seksfilmpjes hebben en dreigde beelden die hij al had naar haar familie te sturen als ze zou weigeren.

Hij bedreigde haar vervolgens meerdere keren met de dood en maakte haar zo duizenden euro's afhandig. Ze moest zelfs haar betaallimiet verhogen en hij gebruikte ook nog eens enige tijd haar bankpassen om geld uit te geven. Al die tijd gebruikte hij een valse naam.

Toen de vrouw zwaar in de financiŽle problemen kwam, stapte ze uit wanhoop naar de politie die vervolgens een onderzoek startte. Op A's telefoon werd een stortvloed aan bewijs gevonden. Zelf ontkent A. iets met de zaak te maken te hebben. Hij zei eerder de vrouw niet te kennen en zat ten tijde van de afpersing in BelgiŽ vast voor autodiefstallen en deelname aan een criminele organisatie. Maar volgens het Openbaar Ministerie kon hij vanuit de gevangenis vrij makkelijk een handlanger aansturen. De medeverdachte is bekend bij justitie en komt later voor de rechter.

De celstraf is iets lager dan het Openbaar Ministerie had gewild. Er was twee jaar geŽist. Dat wordt enigszins rechtgetrokken omdat hij nog een voorwaardelijke straf uit had staan die hij nu alsnog moet uitzitten. Het gaat om een celstraf van 430 dagen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -