Vier arrestaties in onderzoek naar crystal-methlabs

© RTV Utrecht
DE MEERN/BUITEN DE PROVINCIE - In Den Haag en Rotterdam zijn dinsdag vier mensen aangehouden in een langlopend drugsonderzoek. Vorig jaar werden in de zaak voor honderden miljoenen euro's aan methamfetamine gevonden en in een loods in De Meern stond 17.500 liter aan chemicaliën klaar voor de productie van synthetische drugs.
De verdachten die vandaag zijn opgepakt zijn drie mannen van 30 tot 33 jaar en een vrouw van 39. De vier verdachten worden ook in verband gebracht met drugslaboratoria in Den Haag en Wateringen. Ze zitten vast en worden donderdag voorgeleid. De zaak krijgt vanavond tv-aandacht in Opsporing Verzocht.
De enorme partij crystal meth werd vorig jaar in een verborgen ruimte gevonden. Volgens de politie was er in Europa nog nooit zo'n grote hoeveelheid methamfetamine gevonden. De loods in De Meern werd na de ontdekking van de chemicaliën in brand gestoken, vermoedelijk door leden van de criminele organisatie achter de productie van de harddrugs.
De vier verdachten, die ook in verband worden gebracht met drugslabs in Den Haag en Wateringen, zitten vast en worden donderdag voorgeleid. De 2500 kilo methamfetamine werd eerder verbrand in een oven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.