RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zweefvliegtuigje maakt voorzorgslanding in weiland bij Soest

AMERSFOORT - In de weilanden bij Soest heeft een zweefvliegtuigje vanavond een voorzorgslanding moeten maken. De landingsbaan in Hilversum was de eindbestemming, maar door een gebrek aan warme lucht, de thermiek, kwam het vliegtuigje eerder omlaag dan de bedoeling was.

De piloot, die na een belletje van RTV Utrecht de telefoon opnam bij de Gooise Zweefvliegclub (GOZC), geeft aan dat dit veel vaker voorkomt en dat er niets vreemds aan de hand was. "Ik heb een kwartier boven de weilanden gehangen waardoor ik netjes mijn landing kon plannen", zo vertelt hij. De uiteindelijke neerkomst was vlakbij de Lange Brinkweg, in de buurt van het spoor.

De landing was het slot van een lange vlucht van 300 kilometer lang die de piloot maakte. De tocht ging onder andere langs Hoogeveen, Enschede en Nijmegen. Pas op het laatste stukje naar Hilversum werkte de thermiek, de techniek waarop zweefvliegtuigen in de lucht blijven hangen, niet meer mee.

In goed overleg met de eigenaar van het weiland is het vliegtuig in onderdelen weggevoerd zonder tussenkomst van de hulpdiensten. "Het vliegtuig is een groot bouwpakket, dus het leverde geen problemen op." De piloot heeft de boer een gratis vlucht aangeboden ter compensatie van de overlast.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -