Weer twaalf jaar geëist tegen Utrechtse plofkraker Audibende

© Pixabay
UTRECHT - Een Utrechter die tot zeven jaar cel is veroordeeld voor plofkraken in Duitsland, heeft vandaag in hoger beroep opnieuw twaalf jaar horen eisen. De 30-jarige man is volgens het Openbaar Ministerie nog niet voor alle plofkraken veroordeeld die hem aangerekend zouden kunnen worden.
Patrick G., de verdachte uit Utrecht, kreeg in december 2018 van de rechtbank in Lelystad een jarenlange celstraf als hoofdverdachte in een zaak rond een serie diefstallen waarbij geldautomaten zijn opgeblazen. Het OM denkt dat hij en vier medeverdachten in de zomer van 2017 zo een half miljoen hebben buitgemaakt.
De mannen reden onder meer in gestolen Audi's met valse kentekenplaten en reden na hun misdrijven met extreem hoge snelheden terug naar Nederland. Ze kregen daardoor de bijnaam 'Audibende'.
Voor het Gerechtshof in Leeuwarden hoorden twee medeverdachten, een eveneens 30-jarige Utrechter en een 32-jarige man uit Huizen, beiden drie jaar cel eisen, evenveel als het eerdere vonnis van de rechter. Ook wil het OM dat ze allebei 35.000 euro betalen.
Van Patrick G. eist het OM naast de celstraf van twaalf jaar een bedrag van 140.000 euro. Het hof behandelt de zaken van de andere twee verdachten morgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.