RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Carnavalsduo maakt lied over vertrek Van Zanen: 'Jan gaat daar nu wat aan doen in Den Haag!'


UTRECHT - Het aangekondigde vertrek van burgemeester Jan van Zanen heeft het Utrechtse carnavalsduo Bram-tas-Ties geÔnspireerd tot een nieuw lied: 'Jan gaat daar nu wat aan doen in Den Haag!'

In het nummer komen enkele heikele Haagse thema's voorbij: van de uit de hand gelopen vreugdevuren tot de matige prestaties van ADO Den Haag. De conclusie is dat 'onze' Jan van Zanen dit wel even gaat oplossen als hij straks aan de slag gaat in de hofstad.

Andere Haagse burgemeesters krijgen een kleine tekstuele sneer: "Paulien kreeg het niet opgekrikt, dus ze werd eruit gekickt. Remkes kreeg het niet gesust, Van Zanen die het brandje blust", zingt het Utrechtse duo, dat meteen ook maar een clip heeft gemaakt.Blij dat Van Zanen Utrecht verlaat, zijn de twee carnavalszanger niet, zo blijkt uit de volgende tekst: "Niet boos, maar wel teleurgesteld. Waarom moet je ons verlaten? Is het voor de fame of voor het geld, kunnen we erover praten?"

Bram-tas-Ties ontstond twee jaar geleden toen de huisgenoten Ties de Theije en Bram van Hulten op de Utrechtse IBB besloten om samen een carnavalskraker te schrijven over gele-hesjesprotesten. Dit werd 'Daar moeten ze wat aan doen in Den Haag!' Speciaal voor het vertrek van Van Zanen hebben ze nu een nieuwe tekst gemaakt op dezelfde melodie. Eerder schreven de twe Utrechters ook een lied over de boerenprotesten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -