RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boa's voeren actie op Utrecht Centraal voor betere uitrusting

1/2
UTRECHT - Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) voeren vandaag actie in Utrecht voor een betere uitrusting. Aanleiding daarvoor is de ernstige mishandeling van een college op Hemelvaartsdag in IJmuiden.

De boa's willen voortaan uitgerust worden met verdedigingsmiddelen, zoals een wapenstok en/of pepperspray. Om hun signaal kracht bij te zetten, schrijven Utrechtse boa's vandaag minder bonnen uit. "Maar als je denkt dat je nu alles kan doen, kom je bedrogen uit. We schrijven wel voor hufterig gedrag", zei Wout Jongman van vakbond BOA ACP.

Utrechtse boa's voeren actie voor wapenstok en pepperspray


De landelijke korpsleiding van de politie laat aan RTV Utrecht weten dat de wapens die de politie draagt geen verdedigingsmiddelen zijn. "De wapens gebruiken agenten natuurlijk soms om zich te verdedigen. Maar ze zijn ook bedoeld om af te kunnen dwingen dat mensen onze opdrachten opvolgen." laat een woordvoerder weten. De politie ziet het dan ook niet zitten dat boa's bewapend worden. Wel willen ze boa's toegang geven tot het C2000-communicatiesysteem, zodat boa's eenvoudiger de politie op kunnen roepen.

De actie in Utrecht ging van start met een fotomoment waar 13 boa's bij waren. Overigens wordt er niet alleen in Utrecht actie gevoerd: ook boa's in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag doen mee. Eerder waren er ook protesten in andere steden.

Morgen spreekt minister Grapperhaus van Justitie met de Nederlandse Boa Bond en BOA ACP over de uitrusting.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -