RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coronacijfers: 1 persoon overleden en 1 nieuwe ziekenhuisopname in provincie

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht is sinds gisteren één nieuw sterfgeval door Covid-19 gemeld. Het aantal ziekenhuisopnames in de regio steeg eveneens met één en staat nu op 873.

Het totaal aantal coronadoden in de provincie is 414. Dat blijkt uit de dagelijkse rapportage door het RIVM. Het aantal regiogenoten dat positief is getest op het coronavirus is nu 3672, een stijging van 12 ten opzichte van een dag eerder.

CORONAVIRUS
In alle Nederlandse ziekenhuizen zijn volgens de administratie van de afgelopen 24 uur 9 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee het totale aantal patiënten in Nederlandse ziekenhuizen op 11.759 staat.

Op de intensive cares liggen nu nog 116 patiënten met het coronavirus. Dat zijn er 38 minder dan op dinsdag. Het is de grootste daling in lange tijd. Alle ic-patiënten liggen in Nederland, niemand ligt meer in Duitsland, laat het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) weten.

GETEST
Sinds de uitbraak zijn er in Nederland 46.733 mensen positief getest op Covid-19. Het landelijke dodental is gestegen naar 5977, 10 meer dan een dag eerder.

Het werkelijke aantal doden ligt overigens hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven. Ook de gegevens over de ziekenhuismeldingen komen soms later binnen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -