RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Gemeente Utrecht moet grip houden op bouwplannen Overvecht'

UTRECHT - De gemeente Utrecht moet de regie houden in de wijk Overvecht. Dat zeggen raadsleden in reactie op de bouwplannen van Werkplaats Overvecht die vorige week zijn gepresenteerd aan wijkbewoners.

Werkplaats Overvecht, een samenwerkingsverband tussen projectontwikkelaars en woningcorporaties, wil tussen de 1.800 en 9.000 woningen bouwen in de wijk om daarmee de leefbaarheid te vergroten. Het gaat dan vooral om huizen voor mensen met een middeninkomen, zodat de wijk gemÍleerder wordt en ook veiliger. Met de inkomsten van de bouw wil Werkplaats Overvecht investeren in de openbare ruimte.

WONINGTEKORT
Het CDA is redelijk positief over de plannen zegt Sander van Waveren. "Dat mensen kunnen doorstromen van een sociale huurwoning naar een iets duurdere woning binnen hun wijk is een goeie zaak." Wel hoopt Van Waveren dat er niet te veel groen wordt opgeofferd.

De PvdA is het hiermee grotendeels eens. Raadslid BŁlent Isik: "We moeten wel bouwen. Er is een tekort aan woningen. Alleen los je met meer stenen niet de sociale problemen achter de voordeur op." Volgens de PvdA draagt een betere mix in de wijk wel bij aan sociale veiligheid, maar moet er veel meer gebeuren. De VVD bij monde van Queeny Rajkovski is positief over Werkplaats Overvecht. "Het geeft mij wel vertrouwen dat dit gerealiseerd gaat worden. Het is het meest uitgebreide en goed doordachte plan voor Overvecht tot nu toe."

BETROKKENHEID BEWONERS
Voor D66 en ook andere partijen is het heel belangrijk dat bewoners in de wijk betrokken worden. Mohammed Saiah van D66: "Er ligt al een plan en dat roept wel vragen op. We hebben nog geen idee of en hoe de wijk betrokken wordt."

Werkplaats Overvecht heeft wel aangegeven draagvlak voor de plannen te willen hebben en gesprekken te willen voeren met bewoners in de buurten binnen de wijk. Alle politieke partijen vinden dit heel belangrijk, zo zegt ook Fred Dekkers van GroenLinks: "We moeten dit in samenhang aanpakken en de gemeente moet de regie hebben. Ook moeten bewoners betrokken worden en echt tegengas kunnen geven."

REGIE
Veel raadsleden willen dat zo snel mogelijk om zo ook grip te houden op de plannen voor de wijk en dat de gemeentelijke plannen en die van Werkplaats Overvecht goed op elkaar afgestemd worden. VVD-raadslid Rajkowski vindt dat de gemeente ook weer niet te strakke kaders moet geven. "De gemeente moet ook kunnen loslaten, wel kaders bepalen, maar niet de dicht. Overvecht heeft echt wat nieuws nodig, zodat bewoners zien dat er ook echt wat gebeurt."

Mogelijk dat nog voor de zomer een debat wordt gevoerd over de plannen van Werkplaats Overvecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -