Nationale slaagdag na 'vreemd' einde middelbare school, minister doet mee in Utrecht

© ANP
UTRECHT - Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) viert vandaag 'nationale slaagdag'. Geslaagde middelbare scholieren kunnen (nogmaals) de vlag met schooltas uitsteken om te markeren dat middelbare school voor hun verleden tijd is.
Minister Slob hijst een vlag met het LAKS in Utrecht om de inmiddels oud-leerlingen te feliciteren met hun diploma dat ze hebben behaald in coronatijd. Door de virusuitbraak gingen de centraal eindexamens niet door en waren er ook geen echte examenfeesten.
"Nu de deuren van de scholen weer open mogen, hoeven de meeste eindexamenscholieren eigenlijk niet meer naar binnen. Wat een vreemd moment om de middelbare school af te ronden. Ik hoop dat er vandaag veel vlaggen uit kunnen, zoals de jaarlijkse traditie. Achter iedere vlag schuilt een leerling die zich niet heeft laten stoppen door een pandemie", aldus Slob.
Het LAKS heeft ook een felicitatievideo gemaakt, samen met fractievoorzitters en influencers. Ook zijn er speciale wimpels uitgedeeld. "De meeste scholieren hebben in lastige omstandigheden hun schoolexamens tot een goed einde weten te brengen. Daarnaast hebben ze veel leuke activiteiten zien wegvallen, zoals het eindexamengala en de eindexamenreizen. Vandaag is daarom alsnog de dag dat zij trots mogen zijn op hun prestaties. Een dag om te vieren dat dit hoofdstuk in hun leven definitief voltooid is", zegt voorzitter Pieter Lossie. RTV Utrecht sprak vanmorgen met hem.
Pieter Lossie van het LAKS over nationale slaagdag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.