Ook Lorenzo S. in hoger beroep tegen veroordeling voor doodslag Dunja

© Google Streetview
UTRECHT - Verdachte Lorenzo S. tekent hoger beroep aan tegen zijn veroordeling voor doodslag op zijn vriendin Dunja. De rechtbank in Utrecht veroordeelde S. twee weken geleden tot tien jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Vorige week kondigde het Openbaar Ministerie ook al aan in beroep te gaan tegen dit vonnis.
De rechtbank vindt bewezen dat Lorenzo S. door herhaaldelijk hard slaan en trappen zijn vriendin Dunja met opzet fatale verwondingen heeft toegebracht.

S. ONTKENT

Zelf hield S. in de rechtbank vol dat Dunja dodelijk gewond is geraakt door vallen. Volgens hem was ze totaal buiten zinnen toen ze meerdere struikelde en viel in haar appartement in de City Campus Max-flat aan het Europaplein in Utrecht. Daar werd de jonge vrouw met fatale verwondingen door de politie aangetroffen, in het bijzijn van Lorenzo.
Volgens advocaat Claudia van Oort kan het scenario van haar cliënt niet worden uitgesloten, omdat onvoldoende kan worden gereconstrueerd wat er in het appartement is gebeurd. Ook maakt een radioloog die de verwondingen heeft onderzocht een voorbehoud ten aanzien van de doodsoorzaak, zegt Van Oort.

OM EN NABESTAANDEN WILLEN TBS

Het Openbaar Ministerie heeft eerder ook al hoger beroep aangetekend tegen het vonnis. Naast tien jaar celstraf had de officier van justitie ook tbs met dwangverpleging geëist, maar daar ging de rechter niet in mee.
Volgens het OM is er grote kans op herhaling als S. na zijn straf onbehandeld vrijkomt. Ook de nabestaanden van Dunja zijn daar bang voor, zij zijn ervan overtuigd dat de verdachte een gevaarlijke man is en willen niet dat hij andere vrouwen iets soortgelijks aandoet.
Een datum voor behandeling van het hoger beroep bij het gerechtshof in Arnhem is nog niet vastgesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.