RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Huiszoeking in Bunnik na arrestatie van nep-verpleegkundige ziekenhuis

BUNNIK - Een 24-jarige man is opgepakt omdat hij zich voordeed als een verpleegkundige in een ziekenhuis in Den Bosch, terwijl hij niet de juiste papieren had. Bij doorzoekingen van een huis in Bunnik en een garagebox in Den Bosch zijn ook medicijnen en naalden gevonden die mogelijk gestolen zijn.

De man meldde zich op het hoogtepunt van de coronacrisis bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis om te helpen. Volgens het ziekenhuis bleek uit in eerste instantie uit toetsen dat hij voldoende kennis en vaardigheden had om ingezet te worden. De man zei hij ook dat hij een opleiding tot verpleegkundige had afgerond.

Maar zijn collega's trokken al snel daarna aan de bel en lieten weten dat de man zijn werk niet goed deed. Toen hij ook na herhaaldelijk aandringen geen diploma kon laten zien, heeft het ziekenhuis afscheid van hem genomen. Er is vervolgens aangifte gedaan.

MAN GAF MOGELIJK OOK MEDICATIE
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man in het ziekenhuis verschillende werkzaamheden uitgevoerd waar hij niet voor gekwalificeerd was en is hij daarmee strafbaar. Zo controleerde hij patiŽnten en gaf hij ze mogelijk ook medicatie.

Er wordt onderzocht of zijn handelen schadelijk is geweest voor patiŽnten, maar volgens het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn daar geen aanwijzingen voor.

DIEFSTAL
De man wordt daarnaast verdacht van diefstal. Bij de doorzoekingen in Bunnik en Den Bosch werden naast medicijnen en naalden ook uniformen, bedrijfskleding en een hartmonitor gevonden. Er wordt nog onderzocht hoe hij daar aan kwam en wat hij ermee deed.

Het motief van de man is nog onbekend. Ook is nog onduidelijk waar hij vandaan komt. Volgens het OM heeft hij geen vast woonadres. De man moest vandaag voor de rechter komen, die besloot het voorarrest te verlengen. Het OM had daar omgevraagd en spreekt van zeer ernstige verdenkingen.

ZIEKENHUIS GESCHOKT
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch zegt geschokt te zijn door het bedrog. "Graag benadrukken wij dat de standaard procedure voor het aannemen van zorgpersoneel in het Jeroen Bosch Ziekenhuis zeer grondig en zorgvuldig gebeurt. Helaas is er in dit geval een persoon geweest die opzettelijk misbruik heeft gemaakt van de situatie in deze bijzondere tijden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -