RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Docent verrast geslaagde leerlingen met confettikanon: 'Een beetje opleuken'

1/2
UTRECHT - Geen spannend telefoontje dit jaar voor veel eindexamenleerlingen. Omdat de toetsen vanwege corona zijn afgelast, weten nagenoeg alle scholieren al of ze zijn geslaagd of niet. Van ontlading en spectaculaire examenfeesten is dit jaar dus geen sprake. Geschiedenisleraar Ruben van Roekel van het Utrechtse Gerrit Rietveld College heeft daar wat op bedacht.

Met de fiets gaat hij vandaag de hele stad door om zijn geslaagde leerlingen te feliciteren. Gewapend met een confettikanon verrast hij de scholieren met een bezoekje. "Het is een zwak alternatief van de ontlading die leerlingen voelen als ze hun laatste examen maken", zegt Van Roekel tegen Radio M Utrecht. "Maar we proberen het zo een beetje op te leuken."

Het is elk jaar weer lastig om je leerlingen te laten gaan..."
Docent Ruben van Roekel
CORONAPROOF UITREIKING Sommige scholen organiseren toch een diploma-uitreiking, zoals het Vathorst College in Amersfoort. Daar worden kleine groepjes leerlingen uitgenodigd. Ze moeten op anderhalve meter afstand van elkaar blijven. Maar Van Roekel ziet dat voor zijn school niet zitten. "Wie nodig je dan uit en wie moet thuisblijven?"
ANNICK UIT TUINDORP De geschiedenisleraar komt begin van de middag aan in de wijk Tuindorp. Daar feliciteert hij vwo-scholiere Annick met haar diploma. Ze is blij dat meneer Van Roekel haar dag toch nog een beetje bijzonder komt maken. "Het is heel raar, deze situatie. Het is heel anders verlopen dan normaal. Maar ik vind het wel heel leuk dat het op zo'n manier kan."

Nadat Van Roekel zijn confettikanon heeft afgevuurd in de tuin van Annick geeft hij haar nog een coronaproof elleboogje. Dan pakt hij zijn fiets, om zijn reis voort te zetten richting Lunetten. "Het is elk jaar weer lastig om je leerlingen te laten gaan..." Ondertussen verheugt Annick zich op de toekomst. "Ik heb nu heel lang vakantie. En daarna ga ik bedrijfseconomie studeren hier in de stad."

Ook op De Heemlanden in Houten worden geslaagde leerlingen in het zonnetje gezet


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -