RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Caravanverkoop in de lift. 'Het is de veiligste manier om op vakantie te gaan'

1/2
MEERKERK - Dat we weer voorzichtig op vakantie kunnen nu het hoogtepunt van de coronacrisis achter ons lijkt te liggen, betekent voor veel vakantiegangers een periode van afwegen waar nu precies heen te gaan. Vliegen met mondkapjes met het risico dat je door een nieuwe uitbraak ergens vast komt te zitten, is voor veel mensen een te grote gok. Kamperen is wel enorm in trek.

Dat is te merken aan het aantal caravans dat verkocht wordt. "Je hebt alles bij je en kunt gaan en staan waar je wilt", zegt Harrie Krul van Caravan Centrum Meerkerk. "We zijn een dikke maand dicht geweest", vertelt Harrie in zijn enorme showroom. "Maar je merkt dat er nu een enorme vraag is naar caravans. Occasions, maar ook nieuw. Dat is voor ons heel goed nieuws. Als we eind van het jaar quitte spelen dan zijn we heel erg blij."

De caravanverkoop is enorm gestegen

VRIJHEID Want kamperen betekent vrijheid. De moderne caravans zijn van alle gemakken voorzien. Met een afstandsbediening rij je ze precies op hun plaats, zodat je niet met zes man dicht bij elkaar hoeft te trekken en duwen. "En je hebt je huis, je koelkast en een eigen douche bij je. Je hoeft dus niet per se naar een toiletgebouw." Steeds meer campings gaan binnenkort open of zijn dat al. Harrie verwacht dat veel kampeerders binnen de landsgrenzen blijven. "We zouden misschien naar Duitsland gaan, maar nu wordt het Limburg."

Ook Ed en Klasiena Schouten uit Dordrecht kiezen dit jaar voor een camping in Nederland. "En we staan echt te popelen", zegt Ed. "We komen vandaag onze nieuwe caravan ophalen. We zijn al wat ouder en hebben een paar weken thuisgezeten zonder dat we onze kleinkinderen konden zien. Nu alle regels wat versoepeld worden, willen we die gemiste tijd inhalen."

Op een camping dus, in een splinternieuwe sleurhut. "En we houden afstand. Ons zelf bedachte 'Tante Truusprincipe' komt nu handig van pas. Als we aardige buren hebben maken we een babbeltje. Als we ze minder aardig vinden draaien we onze stoelen gewoon om", lacht hij.

Verslaggever Robert Jan Booij nam een kijkje in de showroom


Verslaggever Robert Jan Booij in gesprek met een onderhoudsmonteur


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -