RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoortse rapper Bizzey brengt protestnummer uit tegen racisme

AMERSFOORT - De Amersfoortse rapper Bizzey heeft een protestsong opgenomen in de strijd tegen racisme. De rapper maakte het nummer 'Geen wedstrijd' samen met Akwasi.

In het nummer heeft Bizzey het onder meer ook over zijn eigen afkomst. "Papa geboren in Amersfoort, Mama in Paramaribo. Ik laat m'n tranen vallen voor de zoveelste keer maar dat is how it goes", rapt hij.

Op Instagram verduidelijkt de Amersfoorter zijn motieven om het nummer uit te brengen. "Ik moet spreken voor mijn voorouders, op de cultuur waar ik trots op ben. Ik ben half-Nederlands en half-Surinaams, ik heb beide culturen goed meegekregen. Ik wil niet meer in kleur denken."Bij het nummer werden twee videoclips gemaakt. In de eerste clip is te zien hoe de rappers door agenten net zo hard worden aangepakt als de Amerikaan George Floyd, wiens gewelddadige dood de aanleiding is voor de protesten.

Bizzey behoort tot de populairste artiesten in Nederland van het moment. Zijn clips worden vaak miljoenen keren bekeken. De opbrengst van het nummer gaat naar Kick Out Zwarte Piet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -