RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oude Utrechtse tram wordt mogelijk museumstuk

1/2
UTRECHT - Een van de oude tramstellen op het traject tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein wordt mogelijk van de sloop gered. Een motie van de SP in de Provinciale Staten voor een onderzoek of het tramstel naar het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep kan werd unaniem aangenomen.

De SIG 5000-trams, ook wel bekend als de sneltrams, worden vanaf 4 juli gesloopt. De oude trams rijden al sinds de jaren '80 en zijn aan vervanging toe. Op het traject gaat hetzelfde type trams als op de Uithoflijn rijden. De provincie gaat het hele traject renoveren. Alle 23 haltes worden aangepast en de rails wordt vernieuwd.

Van de provincie, die verantwoordelijk is voor de trams, moesten de oude trams naar de sloop. Arthur Staal, voorzitter van Tramweg Stichting, probeerde hier al een lange tijd een stokje voor te steken. "Ik vind het belangrijk om het te behouden omdat het een tijdsbeeld laat zien van het openbare leven. Als iemand een tastbare herinnering heeft, dan kun je dit de komende generaties laten zien."

Oude tram naar Nieuwegein komt mogelijk in transportmuseum


Staal zocht samenwerking met de SP omdat er geen mogelijkheid was voor Regiotram Utrecht om de trams te behouden. Het tramstel dat gered moet worden, bestaat uit twee delen. De bedoeling is dat de tram in het museum in Nieuw-Vennep in de originele staat wordt teruggebracht. De SIG 5000 zou dan gaan rijden op Park 21 in Hoofddorp.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -