Burgemeester Utrecht roept glazenwassers op: Doe aangifte bij intimidatie

© Pixabay
UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft een oproep gedaan aan glazenwassers in de stad om aangifte te doen als ze slachtoffer zijn van intimidatie. Dat deed hij naar aanleiding van een ruzie in de wijk Veldhuizen.
Op 17 mei raakten meerdere glazenwassers slaags. Volgens de burgemeester gaat het hier om een incident. Hij zei dat er weinig signalen zijn dat intimidatie van en door glazenwassers een structureel probleem is in de stad. Maar hij voegde er aan toe dat hij geen volledige beeld heeft. "Het is aannemelijk dat niet alle incidenten bij de gemeente gemeld worden."
Ook de politie heeft niet alles in beeld, voegde Van Zanen toe. "Geweld tegen of van glazenwassers wordt bij de politie niet apart geregistreerd. De gemeente staat er daarom voor open om signalen van eventuele misstanden te ontvangen," zei hij. "Bij strafbare feiten roep ik op om aangifte bij de politie te doen, doe dit echt."
De burgemeester deed zijn uitspraken vanavond na vragen van de lokale partij Stadsbelang Utrecht en de PVV. Die wilden van de burgemeester weten wat hij gaat doen om het vak van glazenwasser in de stad veiliger te maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.