RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bunnik helpt verenigingen die geen oud papier kunnen inzamelen

BUNNIK - De gemeente Bunnik gaat de verenigingen die inkomsten mislopen uit oud papier compenseren tot het einde van 2020. Zij lopen deze inkomsten nu mis, omdat ze geen oud papier meer op mogen halen in verband met de coronacrisis.

Oud papier en karton worden in Odijk, Bunnik en Werkhoven al vele jaren ingezameld door vrijwilligers van verschillende lokale verenigingen. Daarvoor ontvangen zij altijd een vergoeding van de gemeente. Na het afkondigen van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus half maart, konden de vrijwilligers dit werk niet meer doen. Er zijn namelijk veel verschillende mensen bij de inzameling betrokken en de contacten moesten worden beperkt om de bestrijding van corona tegen te gaan.

Daarom is de inzameling van het oud papier tijdelijk overgenomen door het Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN), die ook het groenafval, restafval en plastic afval ophaalt. Zo konden de inwoners toch hun papier en karton kwijt en kwam niemand in de verleiding dit bij het restafval weg te gooien.

Omdat de verenigingen hierdoor inkomsten mislopen heeft het college besloten hen financieel te compenseren, maximaal tot het einde van dit jaar. Door deze maatregel hoopt de gemeente dat de verenigingen niet de dupe worden van het besluit om uit veiligheidsredenen tijdelijk te stoppen met het werken met vrijwilligers.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -