RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Tourhuwelijk' gaat er na vijf jaar eindelijk van komen

1/2
UTRECHT - Vier jaar later dan gepland stappen Petra en Ronald uit Leidsche Rijn alsnog in het huwelijksbootje. Ronald van Zwol vroeg zijn geliefde tijdens de Tour de France in Utrecht in 2015 ten huwelijk. Petra Ligthart zei natuurlijk 'ja', maar van een bruiloft is het tot nu toe nog niet gekomen.

'Tourhuwelijk' gaat er vijf jaar na aanzoek eindelijk van komen


Het stel wilde in 2016 al trouwen, maar door een ziekte van Petra kon het tot nu toe niet doorgaan. Volgende maand, op 10 juli, trouwen Petra en Ronald in de Bibliotheek op de Neude.

Burgemeester Jan van Zanen zou hen in de echt gaan verbinden, maar omdat hij per 1 juli in Den Haag burgemeester wordt gaat dat niet door. Petra en Ronald kunnen er wel om lachen. "Jan van Zanen, had gewoon even gebeld dat je er tegenop zag. Je had voor mij niet de stad hoeven ontvluchten", grapt Ronald.

"Volgens het secretariaat van de gemeente kan er ook geen loco komen om ons te trouwen, dus het is een verrassing wie het nu gaat doen." Maar het stel laat zich niet gek maken. "We zijn ervaringsdeskundigen, ik denk dat wij vaker getrouwd zijn dan de ambtenaar die ons gaat trouwen. Ik vind het wel humor dit", lacht Ronald.

GESTOLEN EEND
De trouwauto van het stel lijkt ook in het water te vallen. Vijf jaar geleden zag Petra een Lelijke Eend staan tijdens het uitlaten van de hond en herkende de auto van berichten op sociale media. De Eend was een maand daarvoor gestolen in Mijdrecht.

Omdat Petra ervoor zorgde dat de oldtimer terugkwam bij de oorspronkelijke eigenaar mag ze de auto gebruiken bij haar bruiloft. Eigenaar Fred uit Mijdrecht heeft het voertuig destijds aangeboden, inclusief hemzelf als chauffeur. Maar nu lijkt dat toch anders te lopen. "Ik ben de beste man aan het berichten, maar hij reageert niet meer. Ik ga nog wel een keer een poging wagen, want het zou wel leuk zijn", zegt Petra.

BIBLIOTHEEK
Ronald van Zwol werkt in de nieuwe bibliotheek op de Neude in het oude postkantoor. Het stel vindt het daarom een mooie plek om te trouwen. "Ik heb er gewerkt in de jaren '70 en dat was hartstikke leuk. Dan hadden we daar ook nachtdiensten en we hebben van alles gedaan in die hal. Voetballen, wielerwedstrijden...en nu ben ik er weer terug", vertelt Ronald.

De trouwlocatie is dus geregeld, maar wie het stel gaat trouwen en met welke auto het bruidspaar vanuit Leidsche Rijn naar de Neude zal reizen, dat is nog niet duidelijk. Maar Petra en Ronald krijgen een grote lach op hun gezicht als ze praten over hun 'grote dag'. Ze genieten van de voorbereidingen voor hun bruiloft. "We kijken er erg naar uit. Het komt wel goed joh!", besluit het stel.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -