RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners nieuwbouw vliegbasis Soesterberg kampen met hoofdpijn

SOESTERBERG - Veel bewoners van een appartementencomplex in Soesterberg maken zich zorgen over hun gezondheid, vanwege storingen in het ventilatiesysteem. "We worden vaak wakker met hoofdpijn", aldus een verontruste bewoner van appartementengebouw Heidevogel in Flight Deck, bij de oude vliegbasis.

Patrick van Renswoude woont ook in het complex, sinds de oplevering afgelopen februari. "Bij de oplevering is een groot aantal verbeterpunten niet of onvoldoende opgepakt", vertelt hij. Ook hij heeft hoofdpijnklachten sinds hij in het pand woont. "Ik vermoed dat het vanwege het defecte ventilatiesysteem komt. Ik heb veel last van statische electriciteit in het huis en dat wordt veroorzaakt door een lage luchtvochtigheid. Ik denk dat het een oorzaak kan zijn. Ik hoorde ook dat een andere bewoner een CO2-meter in huis had en de waardes waren veel te hoog. Dat duidt ook op niet goed ventileren."

Volgens Van Renswoude heeft zeker een kwart van de bewoners serieuze last van hoofdpijnklachten. Hij sinds een paar dagen niet meer: "Ik zet mijn ramen nu gewoon open, maar dat hoor je in een woning zoals deze - met een geavanceerd klimaatsysteem - eigenlijk niet te doen."

De problemen met de ventilatie staan niet op zichzelf: ook hebben veel mensen last van brommende koelkasten, vertelt Van Renswoude. ''Als je een klein appartement hebt, dan hoor je dat in je slaapkamer en dat is vervelend. Ik weet het van zeker tien bewoners die daar last van hebben of hebben gehad." Daarnaast beschrijft hij problemen met een lekkende warmte-installatie, waardoor zijn kelderbox dagenlang vol water stond. "En met mij nog verschillende andere bewoners."

Verhuurder REBO erkent dat er problemen zijn met de ventilatie: "Het klopt dat er problemen zijn met de technische installaties. Wij vinden dat heel vervelend voor de bewoners. Wij hebben de meldingen uiteraard doorgegeven aan de aannemer, die verantwoordelijk is voor de installaties."

Het bedrijf meldt kort na vragen van RTV Utrecht dat de aannemer aanstaande maandag een team zal sturen: "Om de storingen in het ventilatiesysteem naar wij verwachten definitief op te lossen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -