RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse kunstwereld maakt corona-comeback in oude boekwinkel Broese

1/3
UTRECHT - De Utrechtse kunstwereld maakt zich op voor een comeback. Nu boekhandel Broese zijn intrek heeft genomen in het oude postkantoor verderop in de binnenstad wordt het verlaten pand aan de Oudegracht ingericht als centrum waar lokale kunstenaars en galeries zich kunnen presenteren.

Volgens initiatiefnemer Art Utrecht, een samenwerking van onder meer kunsthandelaren en presentatieruimtes in de stad, zijn de afgelopen maanden zwaar geweest voor de culturele sector. Nu de coronamaatregelen wat zijn versoepeld willen de kunstenaars zich weer in levende lijve aan het publiek presenteren. In de voormalige boekwinkel geven ze daar eind volgende week - van 12 tot en met 14 juni - het startsein voor een reeks nieuwe exposities.

 De begane grond van de voormalige boekwinkel staat nog leeg. De begane grond van de voormalige boekwinkel staat nog leeg. | Foto: Arnoud van Mosselveld

Komende dagen wordt de oude boekwinkel, waar veel oorspronkelijke boekenkasten zijn achtergebleven, omgebouwd tot podium voor Utrechtse beeldende kunst. De ruimtes zijn nu nog leeg. Wel kunnen voorbijgangers in de etalage al stil staan bij kunstwerken van diverse galeries.

Art Utrecht heeft behalve het 'kunstpand' tegenover het stadhuis ook een culturele route ontwikkeld. De bedoeling is dat kunstliefhebbers met de zogenoemde Coronaproof Art Walk zeven galeries en kunstruimten in het centrum en Utrecht-Oost kunnen bezoeken. Ook andere culturele instellingen hebben de deuren inmiddels weer geopend.

 In het oude Broese gaat de Utrechtse kunstwereld zich presenteren. In het oude Broese gaat de Utrechtse kunstwereld zich presenteren. | Foto: Arnoud van Mosselveld

De gemeente Utrecht heeft de vooralsnog tijdelijke vestiging in het oude Broese mogelijk gemaakt voor Art Utrecht. Cultuurwethouder Anke Klein bezoekt het project van Art Utrecht op 13 juni.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -