RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lage Weide wil dat fietsknelpunten in coronatijd snel worden opgelost

LEIDSCHE RIJN - Werkgevers op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide willen dat de gemeente e de provincie de huidige fietsknelpunten snel oplossen. De werkgevers zien dat de fiets steeds belangrijker wordt nu er in het openbaar vervoer door de coronamaatregelen maar beperkt ruimte is.

Josien van Breda, directeur van de stichting Parkmanagement Lage Weide, wil onder meer dat de gemeente zorgt voor goed verlichte fietspaden. Maar dat is niet het enige actiepunt. "In het routenetwerk voor fietsers ontbreken enkele belangrijke schakels", zegt ze. Ze wijst daarbij onder meer op de ontbrekende fietsvoorzieningen op de Niels Bohrweg en de veel te smalle Demkabrug.

Over slechte bereikbaarheid en de Demkabrug trokken de werkgevers al vorig jaar aan de bel. Voordat de coronacrisis begon, was al duidelijk dat veel fietsers zich onveilig voelen op de spoorbrug met het smalle fietspad aan de zijkant.

Van Breda vindt ook dat werkgevers zelf het goede voorbeeld moeten geven en het gebruik van de fiets in hun arbiedsvoorwaarden moeten stimuleren. Volgens haar woont ongeveer de helft van de gebruikers binnen een half uurtje fietsen van het terrein.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -