Horecaondernemer na eerste week: 'Mensen bedanken ons dat we weer open zijn'

PROVINCIE UTRECHT - "Het gaat echt weer leven en daar gaat het om", aldus Roos Stelling van het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. In Lage Vuursche is het rustig constateert Xander Muhren van het pannenkoekenhuis: "De aanloop was matig. Mensen zijn toch nog wat afwachtend." De twee horecaondernemers kijken positief terug op de eerste week dat ze weer open mochten zijn.
Het terras in Lage Vuursche
Het terras in Lage Vuursche © RTV Utrecht / Iris Tasseron
Het was aanpassen voor personeel en klanten. Iedereen moet nog steeds anderhalve meter afstand houden en er mogen niet meer dan 30 klanten binnen zitten. Maar ze hebben zin om weer te werken zowel in Lage Vuursche als in Utrecht, net als veel van hun collega's in de provincie.
Buiten in Lage Vuursche is het rustig
Buiten in Lage Vuursche is het rustig © RTV Utrecht / Iris Tasseron

LAGE VUURSCHE

Buiten is het rustig in de Dorpsstraat van Lage Vuursche. Enkele wielrenners fietsen voorbij en hier en daar zit iemand op een terras tussen de buien door. Xander Muhren van het pannenkoekenhuis De Vuursche Boer is toch wel blij dat hij weer open mag. "Met het mooie weer afgelopen dinsdag en woensdag was het goed te doen, maar toen hadden we natuurlijk klanten op het terras. Nu met de regen is het rustiger. "Toch zoeken mensen wel het terras op vandaag ondanks de regen en binnen zijn een paar tafels bezet.
Wij willen natuurlijk zelf ook onze medewerkers beschermen
Roos Stelling, Louis Hartlooper Complex
Het restaurant is ruim opgezet. Personeel zet de bestelde pannenkoeken op een bijzettafel waar de klant zijn bord kan pakken. Muhren: "Ik heb het idee dat die anderhalve meter toch wat verwaterd is. Mensen zeggen toch van 'zet het bord maar bij me neer hoor' en dat is niet de bedoeling."
De tafels zijn ruim opgesteld
De tafels zijn ruim opgesteld © RTV Utrecht / Iris Tasseron
Muhren is blij dat ze weer open zijn, maar met zo weinig klanten blijft het lastig om voldoende inkomsten te hebben. "Dit moet niet te lang duren. We hopen echt dat we in juli naar 100 personen kunnen. Vandaag zit het overigens tussen de middag binnen wel helemaal vol."
Niet meer dan 30 mensen in de filmzaal
Niet meer dan 30 mensen in de filmzaal © RTV Utrecht / Iris Tasseron

FILMZAAL

In het Louis Hartlooper complex in Utrecht begint om half een de film. Overal staan tafeltjes met handgel en de bezoekers worden ontvangen bij de zaal en op hun stoelen gewezen. Niet meer dan dertig mensen mogen de zaal in.
Binnen in het Louis Hartlooper Complex
Binnen in het Louis Hartlooper Complex © RTV Utrecht / Iris Tasseron
Roos Stelling vertelt dat het best druk was deze week, want veel zalen waren uitverkocht. "De meeste mensen kwamen gewoon, omdat ze weer even naar een film wilde. Welke film maakte niet uit, als ze er maar even uit waren. Mensen bedanken ons ook dat we weer open zijn."
Het Louis Hartlooper Complex in de binnenstad van Utrecht
Het Louis Hartlooper Complex in de binnenstad van Utrecht © RTV Utrecht / Iris Tasseron
Het is wel druk constateert Stelling: "We zijn nu dag en nacht aan het werk omdat alle spelregels veranderd zijn. We zitten gewoon in een ander tijdperk. Je moet personeel weer opleiden in het stellen van de vragen vanwege corona en het reserveringssysteem is anders. Ook het publiek moet heropgevoed worden." Volgens Stelling nemen niet alle klanten het zo nauw met de anderhalve meter afstand. "Personeel zegt dat ze af en toe politieagentje aan het spelen zijn. Wij willen natuurlijk zelf wel ook onze medewerkers beschermen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.