Nieuwe arrestatie in moordzaak woonwagenkamp Cothen

Politie bij de werkbus van Mike Goedhart, 26 maart.
Politie bij de werkbus van Mike Goedhart, 26 maart. © Koen Laureij
COTHEN - De politie heeft opnieuw een arrestatie verricht voor de liquidatie van Mike Goedhart. In Cothen is vanmorgen een 51-jarige vrouw aangehouden. De politie wil niet bevestigen of het om de vrouw van het slachtoffer gaat, zoals het AD vanmorgen meldt.
Vrijdag publiceerde misdaadwebsite Boevennieuws.pro audio-opnames waarin Goedharts vrouw Truitje R. lijkt toe te geven dat ze betrokken was bij de moord op haar man. Ook haar dochter zou op de hoogte zijn geweest van de plannen.
Een 20-jarige Amersfoorter die kort na de moordaanslag op 26 maart werd aangehouden heeft inmiddels bekend dat hij glaszetter Goedhart heeft neergeschoten voor zijn woonwagen aan de Ossenwaard in Cothen. Goedhart (50) stond op het punt om in zijn werkbus te stappen toen hij van dichtbij onder vuur werd genomen. Kort daarna bezweek hij aan zijn verwondingen.
De Amersfoorter, naar verluidt Goedharts schoonzoon, kon een half uur later al worden gearresteerd, omdat een getuige het kenteken van zijn brommer had genoteerd. Op bewakingsbeelden is te zien dat de schutter niet alleen naar het woonwagenkamp was gekomen. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.
Ook zoekt de politie een jonge vrouw met wie de 20-jarige Amersfoorter de avond voor de moord in Cothen contact heeft gehad. Ze zou in een zwarte auto gezeten hebben, mogelijk een Audi. De zaak heeft tv-aandacht gekregen in de opsporingsprogramma's Bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.