Vijftien nieuwe coronabesmettingen, geen nieuwe sterfgevallen of ziekenhuisopnames

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het RIVM meldt vandaag voor de provincie Utrecht geen nieuwe sterfgevallen en geen nieuwe ziekenhuisopnames vanwege COVID19. Wel zijn in onze regio de afgelopen 24 uur vijftien coronabesmettingen vastgesteld.
Het aantal provinciegenoten bij wie een coronatest positief bleek staat nu op 3802. Van hen moesten in totaal 875 mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het regionale dodental staat sinds zondag op 419. Hoewel sinds kort meer mensen getest worden gaat het RIVM er vanuit dat niet van alle COVID19-patiënten vast komt te staan dat ze het coronavirus dragen, zodat de werkelijke aantallen zeer waarschijnlijk hoger zijn.
Volgens de landelijke cijfers zijn er vijftien nieuwe sterfgevallen bekendgeworden, waarmee het officiële aantal doden door de pandemie in Nederland op 6031 komt. In de Nederlandse ziekenhuizen zijn zes nieuwe patiënten ingeschreven. Het aantal positief geteste mensen steeg met 164 naar 47.903.
Op dinsdag is het sterftecijfer overigens meestal hoger, omdat dan ook de registraties van het weekend alsnog te zien zijn. Ook vandaag lijkt dat het geval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.