Graf in Veenendaal het duurst, Oudewater het goedkoopst

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De prijzen voor een graf in de regio lopen enorm uiteen. Veenendaal is de duurste gemeente in Utrecht voor een begraafplaats. Een graf kost daar 6069 euro. Dat is ruim vijf keer zoveel als in Oudewater. Dat blijkt uit onderzoek van Monuta.
De gemiddelde prijs voor een graf ligt in Nederland op 2949 euro, in de provincie Utrecht is dat 3814 euro. Een gemeentelijke begraafplaats in Oudewater is het goedkoopst. Een graf kost daar 1170 euro.
Op de kaart hieronder kan je opzoeken wat een graf in jouw gemeente kost.
Het gaat dan volgens een woordvoerder van Monuta om grafrechten op een gemeentelijke begraafplaats voor minimaal 20 jaar voor een particulier eenpersoonsgraf. "Het is afhankelijk per gemeente of onderhoudskosten, kosten voor het plaatsen van een grafmonument en administratiekosten hier onderdeel van zijn."
De bovenstaande cijfers gaan over een gemeentelijke graf. In sommige plaatsen kan je ook bij een particuliere begraafplaats terecht, die zijn vaak goedkoper. Op de website van Monuta kan je per begraafplaats uitzoeken wat een graf kost, ook zie je de kosten voor een crematie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.