Utrechtse raad stemt in met meer mogelijkheden tot uitbreiding terrassen

© RTV Utrecht / Dick de Moor
UTRECHT - Horecaondernemers die geen of een klein terras hebben, mogen bij de gemeente Utrecht een plan indienen om hun terras tijdelijk buiten de aangegeven grenzen neer te zetten. Tijdens de raadsvergadering vanavond is daar door een meerderheid mee ingestemd. Dat geeft kleinere ondernemers de kans om meer klandizie binnen te halen.
Op het moment is het zo dat horecaondernemers hun terras mogen openen, mits er goed aan de regels van het RIVM kan worden gehouden. Uitbreiden van het terrein is nu tijdelijk mogelijk, maar het terras moet wel direct aansluiten bij het horecabedrijf waartoe het behoort.
Bedrijven met beperkte ruimte kunnen daardoor soms maar een paar of zelfs helemaal géén tafeltjes kwijt op hun terras. Dat terwijl andere bedrijven juist veel ruimte hebben om uit te breiden. Eerder was al bekend dat horecabedrijven blij zijn weer open te mogen, maar dat ze zich zorgen maken over hun omzet. Met het aannemen van deze motie kunnen die zorgen mogelijk wat weggenomen worden.

PLANNEN MAKEN MET GEMEENTE

De motie die tijdens de vergadering is aangenomen, geeft ondernemers de kans om uit te wijken naar plekken die niet direct aan hun pand verbonden zijn. Horecaondernemers worden nu gevraagd om met een plan te komen en daar samen met de gemeente naar te kijken. Uitbreiden kan dan mogelijk op privéterrein maar ook op braakliggende terreinen en in het groen.
Ook ziet de raad graag dat er tijdelijk 'satellietterrassen' mogelijk worden gemaakt. Dat betekent dat een ondernemer door middel van bijvoorbeeld een foodtruck elders, dus niet persé in de buurt van zijn/haar eigen onderneming, kan exploiteren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.