Onderhandelingen tussen provincie en Defensie over Kamp van Zeist

© Roel Breet / RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT/ZEIST - De provincie Utrecht is begonnen met de onderhandelingen voor het aankopen van een deel van Kamp van Zeist. Een gebied van 18,8 hectare van het oude defensieterrein moet natuurgebied worden, meldt gedeputeerde Rob van Muilekom in een brief aan Provinciale Staten.
De eerste voornemens voor deze plannen dateren uit 2007. In overleg met Defensie wordt het terrein een natuurgebied dat toegankelijk is voor iedereen. Daarna krijgt Utrechts Landschap het gebied in beheer.
Het terrein van het nabijgelegen detentiecentrum, waarvan twee jaar geleden werd aangegeven dat het ging sluiten, wordt volgens een woordvoerder niet meegenomen in de onderhandelingen omdat het gebouw voorlopig nog wel in gebruik is.
Het terrein is nu verrommeld.
Het terrein is nu verrommeld. © Roel Breet / RTV Utrecht

GRONDVERKOOP DOLDERSEWEG

De aankoop van Kamp van Zeist is onderdeel van het programma 'Hart van de Heuvelrug'. Daarbij worden groene projecten bekostigd door op andere plekken huizen te bouwen, zoals het voorstel om woningen te bouwen bij Oude Tempel in Soesterberg.
Het geld wordt ook terugverdiend met de verkoop van de kavels aan de Dolderseweg, aan de westelijke rand van Vliegbasis Soesterberg. Met dat project blunderde de provincie eerder zodanig dat het hele verkoopproces opnieuw moest worden gedaan.
Gedeputeerde Van Muilekom meldt dat de nieuwe verkoop weer in volle gang is, maar dat een bijeenkomst voor geïnteresseerden in april niet door kon gaan vanwege het coronavirus. Er wordt nog gekeken naar een nieuwe datum, mogelijk in andere vorm.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.