Hulpvraag bij armoedebestrijders Utrecht stijgt met 16 procent

Archief
Archief © RTV Utrecht
UTRECHT - Door de coronacrisis kloppen meer Utrechters aan bij hulporganisaties. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Armoedefonds. De armoedebestrijdingsorganisaties in de provincie zien de vraag om hulp stijgen met 16 procent.
Utrecht zit daarmee nog wel onder het landelijk gemiddelde. In heel Nederland steeg het aantal hulpvragen met 22,8 procent. Vooral gezinnen en alleenstaanden met kinderen melden zich vaker, zo blijkt. Daarnaast kloppen ook steeds vaker ZZP'ers aan voor hulp.
Mensen die het al moeilijk hadden, krijgen het nog moeilijker. Ook worden nieuwe groepen die geen gebrek kenden nu met te weinig inkomsten geconfronteerd, zegt Irene Verspeek, woordvoerder van Stichting Armoedefonds. Zij verwacht dat armoedebestrijders door de toegenomen vraag "tussen de 25 en 50 miljoen euro" extra nodig hebben.
Verspeek: "Overheden, gemeenten en lokale armoedebestrijders dienen zich niet alleen te focussen op de situatie nu, maar dienen vooral ook vooruit te kijken en zich voor te bereiden op de verwachte stroom van hulpvragen die in de nabije toekomst komen gaat. We roepen alle Nederlanders op om tijdig hulp te zoeken en financiële zorgen met een deskundige te delen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.