TivoliVredenburg komt met verrassingstours door gebouw: 'Blij dat er weer wat kan'

© Frank Emous, Femous Productions
UTRECHT - TivoliVredenburg in Utrecht organiseert vanaf zaterdag 20 juni drie weekenden lang 'Walk the Line'. Tijdens een tour van twee uur worden groepen van dertig bezoekers in vier zalen verrast door verschillende artiesten.
"Op 1 juni zijn we voorzichtig en corona-proof opengegaan, maar tot dusver hebben we alleen de Grote Zaal gebruikt, terwijl we er zes hebben", vertelt Eva Huisman van TivoliVredenburg. "We dachten: hoe kunnen we nou ook in deze tijd het gebouw zo goed mogelijk benutten? Daarom hebben we deze tours bedacht die langs de verschillende zalen leiden. In elke zaal kunnen bezoekers weer genieten van een andere genre."
Rendabel is Walk the Line zeker niet. "Het is voor ons meer een manier om weer op te starten, bezoekers te kunnen ontvangen en de artiesten weer een podium te bieden. Daarbij kan bijvoorbeeld ook de technicus weer achter knoppen."
De verwachting is dat de coronacrisis nog wel even voelbaar zal zijn voor de concertzalen en theaters. "Het is dan een slecht idee om te gaan wachten tot je weer open mag zoals vroeger. Daarom starten we weer op. We zijn ook gewoon heel blij dat er weer wat kan", zegt Huisman.
Vanaf 1 juli mogen er honderd mensen naar binnen bij de podia. "Daar zijn we klaar voor. We hebben gelukkig een heel groot pand. Afstand houden is hier dus echt goed te doen. Maar we beginnen nu eerst met Walk the Line met groepjes van dertig en in juli kunnen we dan opschalen."
Het blijft voor de bezoekers nog een verrassing welke artiesten optreden.
Interview over Walk the Line in TivoliVredenburg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.