Mislukte witwasdeal: 145.000 euro cash, dure horloges en een geladen vuurwapen

© Politie
UTRECHT/BREUKELEN - De politie heeft in Utrecht vier mannen aangehouden die worden verdacht van witwassen. Ze werden op heterdaad betrapt tijdens de overdracht van een tas met daarin 145.000 euro en enkele dure horloges met een waarde van ongeveer 70.000 euro. De hoofdverdachte is een 49-jarige man uit Breukelen, die onder voorwaarden op vrije voeten was.
De politie zag afgelopen zaterdag op de A2 een auto rijden die eerder was opgevallen tijdens een verdachte situatie. Op een parkeerterrein aan de Proostwetering in Leidsche Rijn ontmoette de bestuurder drie andere mannen. De agenten zagen dat er een grote tas werd overhandigd en besloten in actie te komen. Ze troffen in de tas stapels bankbiljetten aan (145.000 euro) en twee doosjes met horloges. De mannen werden aangehouden. Hun auto's, het geld en de spullen werden in beslag genomen.
Na de aanhouding is de woning van de man uit Breukelen doorzocht. Daar vond de politie een geladen vuurwapen, pepperspray, nog eens 4700 euro aan contant geld, kostbare horloges, een 'jammer' voor het plaatselijk verstoren van telefoon- of internetverkeer en een versleutelde telefoon.
De inwoner van Breukelen moet in ieder geval nog een restant van 2200 dagen gevangenisstraf uitzitten omdat hij zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden.
De andere verdachten zijn een 38-jarige man uit Utrecht, een 28-jarige inwoner van Hoef en Haag en een 46-jarige man uit Voorthuizen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.