RIVM meldt twee nieuwe coronasterfgevallen, beiden uit provincie Utrecht

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het RIVM meldt vandaag twee nieuwe sterfgevallen vanwege COVID19. De overledenen komen uit de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht. Ook zijn in onze regio de afgelopen 24 uur vijftien coronabesmettingen vastgesteld en zijn er geen nieuwe personen in het ziekenhuis opgenomen.
Het aantal provinciegenoten bij wie een coronatest positief bleek, staat nu op 3840. Van hen moesten in totaal 876 mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het regionale dodental staat sinds vandaag op 421.
Hoewel sinds kort meer mensen getest worden gaat het RIVM er vanuit dat niet van alle COVID19-patiënten vast komt te staan dat ze het coronavirus dragen, zodat de werkelijke aantallen zeer waarschijnlijk hoger zijn.
Volgens de landelijke cijfers komt, met deze twee nieuwe sterfgevallen uit de provincie Utrecht, het officiële aantal doden door de pandemie in Nederland op 6044. In de Nederlandse ziekenhuizen zijn drie nieuwe patiënten ingeschreven. Het aantal positief geteste mensen steeg met 164 naar 48.251.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.