RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Auto-evenement in Leersum op laatste moment afgelast vanwege corona

LEERSUM - Het sportauto-evenement Streetgasm dat morgen in Leersum zou plaatsvinden, is op het laatst moment afgelast op verzoek van de gemeente. "Een enorme klap in het gezicht", aldus de organisatie.

Het idee van Streetgasm was als volgt: vanuit vier locaties in Nederland rijden drie- à vierhonderd sportauto's naar Leersum. Daar finishen ze op landgoed Parc Broekhuizen, en daar zou ook een coronaproof festival worden gehouden. Dat festival voldeed volgens de organisatie aan alle RIVM-richtlijnen.

Maar woensdag ontdekte de gemeente dat er mogelijk veel publiek naar Leersum zou komen, vooral ook omdat BN'ers, dj's en 'influencers' aangaven erbij te willen zijn. Er zou dus een te grote kans zijn op de verspreiding van corona.

De organisatie is niet blij. "Voor ons is dit ook een onwerkelijke situatie en een enorme klap in het gezicht", staat op de website van Streetgasm. "Woensdag hebben wij de gehele dag tevergeefs geprobeerd om op alle mogelijke manieren een compromis te bereiken, maar hier is geen gehoor aan gegeven. Sterker nog; er is zelfs aangegeven dat wanneer er groepjes sportauto's samen komen om te rijden, handhaving op zal treden en coronaboetes uit zal delen."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -