RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ook gemeente Woudenberg kampt met geldproblemen: 'Dit doet pijn'

WOUDENBERG - Woudenberg kampt met een tekort van 700.000 euro. Het gaat de gemeente naar eigen zeggen niet meer lukken de jaarbegroting op orde te krijgen. De lokale politiek hoopt op meer geld van het Rijk.

Het dorp is steeds meer geld kwijt aan Jeugdzorg en de Wmo. Dat terwijl kleine gemeentes minder geld krijgen dan voorheen. Het geldtekort betekent dat de gemeente voorzieningen en diensten moet terugschroeven en dat is 'juist in deze tijd onaanvaardbaar'.

"Er moet meer geld komen van het Rijk", schrijft de gemeente verder. Die oproep komt overeen met de brandbrief die eerder deze week werd gestuurd. 21 Utrechtse gemeentes, waaronder Woudenberg, vragen extra geld aan de ministers van Binnenlandse Zaken en FinanciŽn omdat het water hen aan de lippen staat.

Wethouder Anita Vlam zegt dat de financiŽle problemen pijn doen. "Door de huidige financiŽle situatie zijn bezuinigingen onvermijdelijk en dat zal gevoeld worden door onze inwoners en door verenigingen en organisaties die in en voor Woudenberg actief zijn."

Dinsdag 23 juni gaat de Woudenbergse gemeenteraad in debat over de geldproblemen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -