RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kunstenaars blij met expositie aan Oudegracht: 'Een triple A-locatie'

1/6
UTRECHT - In de voormalige boekwinkel van Broese aan de Utrechtse Oudegracht opent vandaag een tijdelijke kunsthal. Lokale kunstenaars en galeriehouders mogen enkele weken hun werken tentoonstellen in het karakteristieke pand. Dat is, zeker tijdens de coronacrisis, zeer welkom nieuws. "Online kunst bekijken is toch anders."

Radio M Utrecht-verslaggever Robert Jan Booij mocht vanochtend als een van de eersten een kijkje nemen. Hij zag dat veel boekenkasten zijn blijven staan. Net als de bordjes met daarop de categorieën, zoals 'fantasy', 'sport' of 'tuinieren'.

Op de begane grond hebben galeries en kunstinstellingen hun werk uitgestald. In de kelder hebben lokale kunstenaars plek gekregen. "We zijn blij dat we deze gelegenheid hebben gekregen", zegt beeldend kunstenaar Lou Vos. "Dit is een unieke kans die we hebben kregen van de gemeente en de beheerder."

 Aan de zijkanten van de hal staan nog de oude Broese-boekenkasten. Aan de zijkanten van de hal staan nog de oude Broese-boekenkasten. | Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij

Galeriehouder Oscar Larik valt haar bij. "Dit is fantastisch, een triple AAA-locatie. Het is zeer geschikt om zo veel kunst bij elkaar te kunnen laten zien." Hij benadrukt dat er bewust voor is gekozen om sommige aspecten van de boekenwinkel te behouden. "Veel kunstenaars die hier exposeren komen uit Utrecht."

 Kunstenares Lou Vos is blij dat ze mag exposeren aan de Oudegracht: Kunstenares Lou Vos is blij dat ze mag exposeren aan de Oudegracht: "Een unieke kans." | Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij

Berthe Schoonman is van Art Utrecht, de organisatie die de expositie mogelijk maakte. "We hebben 15 mei de sleutels gekregen. We huren het, maar het is leegstandsbeheer dus een aangepast bedrag."

Impressie van kunstexpositie in pand Broese in Utrecht


Volgens Lou Vos is de coronatijd niet makkelijk voor kunstenaars. "Aan de ene kant is het fijn je terug te trekken in een atelier. Maar werk moet gezien worden. Dat kan niet alleen maar online. Heel veel exposities zijn afgelast. Voor heel veel kunstenaars is dat ontzettend jammer."

Oscar Larik: "Dit is een triple AAA-locatie, een van de mooiste plekken van Utrecht."


De kunsthal opent vandaag om 12.00 uur. De entree is gratis. Zaterdag is het pand open van 12.00 tot 18.00 uur. Zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Lou Vos: "Details in een kunstwerk moet je in het echt beleven, niet online."
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -