Opgepakte jongen (15) heeft niets met supermarktoverval in Veenendaal te maken

© AS Media
VEENENDAAL - De 15-jarige jongen die eerder werd aangehouden na de overval van een filiaal van Hoogvliet aan de J.P.C. Leinweberstraat in Veenendaal, heeft daar toch niets mee te maken. Dat laat de politie weten.
Naar de echte dader wordt dus nog gezocht. De supermarkt werd gisteravond rond 20.50 uur overvallen. Een man liep via de hoofdingang de winkel binnen en bedreigde daarna een caissière met een steekvoorwerp. Daarna ging hij er met een onbekende buit vandoor.
Direct na de overval startte de politie een zoektocht. Daarbij werd ook Burgernet ingeschakeld. Op aanwijzingen van burgers werd de onschuldige 15-jarige jongen vervolgens aangehouden in het Prins Willem Alexanderpark.
De politie meldde eerder dat de dader zijn kleding heeft verwisseld op De Terp. De daar aangetroffen kleding matcht met het signalement van de verdachte. De politie is op zoek naar getuigen die de kledingwissel hebben gezien en meer kunnen vertellen over de vluchtroute van de dader.
De verdachte droeg tijdens de overval een lichtblauwe/grijze hoody en zwarte trainingsbroek. Getuigen die meer weten kunnen contact opnemen via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.